Vermikuliit sobib neutraalse mullaga taimedele. Mingi juhul ei tohiks seda panna happelist mulda vajavatele taimedele, kuna see muudab mulla aluseliseks.

Vermikuliit on eriti praktiline siis, kui minnakse näiteks mõneks ajaks reisile. Siis ei teki kastmisega ka probleeme. Jaama soovitab panna alustaldrikule vett ning vermikuliiti, kust aurustub niiskust  taime lehtedele ning taimed peavad kauem vastu.

Eriti hea on see nende jaoks, kes kipuvad taimi üle kastma. Nüüd seda ohtu enam pole, kuna üleliigse vee imab vermikuliit sisse ning taim saab seda parasjagu.

Mullas peab aine vastu kolm aastat kindlasti. Kui taime vahepeal ümber istutada, siis tuleb vermikuliiti kindlasti uuesti mulda panna.

Jaama toob plussiks veel selle, et aine ei lase nii kergesti tekkida seentel ja haigustel, kuna niiskust pole üleliia.

Teine niiskuse hoidja on kergkruus, mis ei lase veel nii kiiresti ära aurustuda ja seega hoiab muld endas kauem niiskust.

Kolmas niiskushoidja on perliit, ent seda on Jaama sõnul meie poodidest praktiliselt võimatu saada. Perliit on  vulkaaniline kivim, mille veemahutatavus on 97,1%.

Jaama soovitab neil, kel õnnestub perliiti saada, panna seda potis mulla peale. Mulda perliidiga kattes saame kompenseerida talvist valguse vähesust kuna see peegeldub tagasi  lumivalgelt perliidilt ja võimendab selle tegelikku tugevust.