Kui ampli või rõdukasti taimed näevad kahjustunud välja, võib neid esimese abinõuna kolmandiku võrra tagasi lõigata. Selline teguviis õhutab taime kasvu ja harunemist. Samuti tuleks lõigata välja kõik selgelt kahjustunud osad. Kui nüüd jääb mulje, et ampel väga tühi ja rääbakas on, ei ole ka veel mõtet muretseda - ka suvelill saab tagasilõikusest uut energiat.

Järgmise sammuna tuleks ette võtta regulaarne väetamine. Siinkohal ei aita enam mugavad potti torgatavad väetiskapslid või pikatoimeline granuleeritud lilleväetis. Läheneda tuleks jõulisemalt, ehk kastmisväetisega. Vees lahustatavaid pulber- ja vedelväetisi on saada väga palju erinevaid. Suvelillele on soovitav valida just neile mõeldud väetis, kuna viimane aitab taimel kõige kiiremini ning paremini saavutada seda, mida me temalt ootame. Suvelillede väetamisel on hea teada, et kastmisväetist on taimedel oluliselt lihtsam omastada kui erinevaid granuleeritud väetisi ning seetõttu on ka tulemus silmaga näha palju varem.

Õiges konsentratsioonis valmistatud väetislahusega tuleks kahjustunud taimi kasta kaks korda nädalas. Kindlasti ei tohiks väetada kuiva taime, seda ka kastmisväetist kasutades!

Paari nädala pärast peaksid lillekastid, - amplid nägema oluliselt paremad välja ning enne korraliku sügise tulekut olema taas lopsakad ja üleni õisi täis.

Eriliselt hästi taastuvad sellisel viisil tegutsedes suure- ja väikeseõieline petuunia, fuksia, tiiviklill, raudürt ja pelargoon.