Kuna musta aroonia marjad saavad valmis korraga, hõlbustab see saagi koristamist. Aroonia marjadest võib teha teha nii mahla kui siirupit, arooniaid võib lisada värvi andmiseks õunamahlale ja teistele puuviljahoidistele. Sobib säilitamiseks ka sügavkülmutatult. Viljavartega koristatud marjad säilivad madalatel temperatuuridel (+2...+3°C) kuni kolm kuud.

Paar retsepti

Õuna-aroonia kompott

1kg hapukaid õunu
1/2kg musta aroonia marju
3kl vett või haput mahla
200g suhkrut

Õunad lõigatakse sektoriteks, eemaldatakse südamikud ja keedetakse suhkrulahuses klaasjaks umbes 3 minutit, samuti toimitakse arooniatega. Seejärel pannakse kihiti arooniatega purki. Siirupil lastakse keema tõusta, eemaldatakse pealetõusnud vaht ja valatakse õuntele-arooniatele. Suletakse koheselt eelnevalt kuumutatud kaanega.

Õuna-arooniapüree

1kg õunu
1kg musta aroonia marju
1kl vett
200g suhkrut

Õunad pestakse, kooritakse, eemaldatakse südamed ja tükeldatakse; arooniad pestakse ja nõrutatakse. Õunad ja marjad keedetakse vees tasasel tulel pehmeks. Seejärel surutakse kuum mass läbi sõela, lisatakse suhkur ning kuumutatakse veel. Seejärel tõstetakse kuum püree ettevalmistatud purkidesse ja suletakse koheselt eelnevalt kuumutatud kaantega.

Põõsa hooldamine

Iga-aastast hoolduslõikust tehes lõigake põõsast välja lamanduma kippuvad, vigastatud, kuivanud ja väga vanad oksad.

Võrsete kärpimist ei ole soovitav teha, kuna viljakande põhimass asub võrsete tippudes. Seega hekitaimena kasvatades ja usinalt pügades on saak kasin või pole seda üldse.

Maapealse osa maha lõikamisel või tugeval vigastamisel taastub arooniapõõsas kergesti tema juurekaelal olevatest rohketest uinuvatest pungadest.

Külm talv üldiselt arooniapõõsale liiga ei tee, küll aga kipuvad teda võimalusel "pügama" kitsed ja jänesed. Nii et nende eest tasuks põõsaid kaitsta.