18.08.2010, 10:25
Maitsetaimede säilitamine sügavkülmikus
Oma aias või rõdul kasvanud maitsetaimi on hea võtta ka talvel, kui säilitada neid sügavkülmas. Karpidesse tasub panna nii ühte sorti maitsetaimi kui ka teha ise meelepäraseid segusid.
FOTO:
Sügavkülmutamiseks sobivad eriti need maitsetaimed, mille maitse kuivatamisel kaob. Sellised on näiteks basiilik, kurgirohi, aed-harakputk, murulauk, till ja petersell.
Sügavkülmutamiseks maitsetaimed hakkida ja panna väikestesse karpidesse või kilekottidesse. Soovi korral võib taimed külma panna ka tervelt, sest jäätunult on neid lihtne murda või lisada tervelt näiteks leeme sisse keema ja enne serveerimist välja võtta.
Enne sügavkülmutamist võib maitsetaimed ka korraks keevasse vette kasta, nii säilib värv veidi paremini. Sügavkülmutamiseks sobib basiilik, iisop, aed-harakputk, korianderi lehed, köömen, aed-piparrohi, majoraan, mündid, petersell, rosmariin, salvei, sidrunmeliss, till, tüümian ja kikka-putk.