Meesegu saab osta nii poest kui ka valmistada ise, lisades sinna just seda, mis endale meelepärane tundub. Oluline on pidada kinni tavapärastest hoidiste tegemise reeglitest: nii purgid, kaaned kui ka töövahendid peavad olema korralikult puhastatud.

Mee sulatamisel ja üldse sellega ringikäimisel ei tohi temperatuur kunagi tõusta üle 40 plusskraadi! Seepärast sulatatakse mett väga aeglaselt ja ettevaatlikult suures veevannis, pidevalt temperatuuri jälgides. Kui liigne kuumutamine siiski juhtuma peaks, on mesi kaotanud väga palju kasulikest omadustest.

Meepurki võib lisaks panna astelpaju marju, õunaviile, ebaküdooniat, pihlakaid. Tihti soovitatakse kasutada selliseid lisandeid, mis on loomulikult hapud, mitte magusad - nii tekib meeldiv magushapu kooslus. Mee sisse pandud lisandites ei tohiks olla liiga palju vett - viimane võib kogu hoidise siiski käärima ajada.

Meega tehtud toorhoidiseid säilitatakse jahedas, kuivas ja pimedas. Säilivusaeg oleneb paljuski lisandist ja selle veesisaldusest, mida rohkem vett, seda lühem säilivus.