Vastab Farm Plant Eesti nõustaja Tiiu Annuk:

Õunapuu lehtede punakaks värvumisel ja keerdumisel on süüdi õunapuu-keerutäid (Dysaphis devecta), kes taimemahla imedes eritavad kasvuaineid. Viimaste tulemusena lehed keerduvad-võlvuvad ja värvuvad punakaks, hiljem kuivavad ja varisevad maha. Suve jooksul annavad lehetäid mitu põlvkonda.

Lehetäid peidavad end nende keerdunud lehtede sees, kus on ka näha tuhataolisi ebemeid. Seetõttu on ka nende tõrjumine keeruline, kuna taimekaitsevahendid ei pääse nendeni, eriti kui on juba toimunud suur kahjustus ja lehed on väga keerdunud. See on ka põhjus, miks kontaktse toimega Fastac 50 pole soovitud efekti andnud. 

Soovitan pritsida järgmine kevad uuesti, kuid õige varakult (enne õitsemist), kuna lehetäid talvituvad punga alustel ja asustavad õunapuud varakevadest alates. Pritsida on mõistlik siis kui suuri kahjustusi veel pole ja lehed pole keerdus, kuna siis saab preparaat neile ligi. Kahjuks ei või Te enam Fastaciga rohkem pritsida, kuna viljapuudel tohib kasutada preparaati Fastac 50 kuni kolm korda hooaja jooksul.