Aedherne ‘Telefon’ kaunad meenutavad tõesti telefonitoru, sest kasvavad 11 cm pikkuseks. Mis muud kui suvel nende kõrvale telefoni mängima! Torkava kappari vähenõudlikud põõsakujulised taimed õitsevad terve suve.

Artišok ja spargel toovad aiamaale eksootilist hõngu. Söödav muskushibisk on üks maailma vanimaid köögivilju, mis meie tingimustes kasvab pigem hästi köetavas kasvuhoones.

Kompaktsetest tomatitaimedest saab koos viljadega tõeline pilgupüüdja aknalaual või rõdul.

Mehhiko pisikurk

Taasavastatud mehhiko pisikurk on üliväikeste viljadega, rohke saagiga taim, mis kasvab kiiresti 3–5 meetri kõrguseks. Reserveerige ühele taimele 2–3 suurune pind, istutage seina äärde ja rajage toestus.

Taimed meenutavad liaane. Kasvatage klaasitud rõdul või verandal, avamaale istutades valige päikesepaisteline ja tuulevaikne kasvukoht.

Torkav kappar

Mitmeaastane dekoratiivne maitsetaim, mida sobib kasvatada rõdul, terrassil ja talveaias. Vähenõudlik (talle sobib toitainevaene muld, ei ole nõudlik vee suhtes).

Taim on põõsakujuline ja õitseb terve suve. Toiduks tarvitage viinamarja­sarnaseid, kuid mõrkjaid marju – neid saab sisse soolata ja marineerida, maitsestada nendega salateid, pitsasid.

Vaata märtsi Maakodu paberajakirjast või digiversioonist, millised tomati- ja kurgisordid, rukola, kappari jt taimede seemned mulda pista.