Keedetud muna koored kuivatatakse küttekeha läheduses, toore muna koored aga praeahjus umbes 10 min vältel (munakoorte kuumtöötlemisega viiakse minimaalseks risk nakatuda salmonella bakteritega). Säilitamiseks võiks kuivad munakoored ruumi kokkuhoidmiseks kätevahel muljudes peenestada.

Kuivatatud ja peenestatud munakoori võib kaltsiumisisalduse suurendamiseks lisada nii aiamullale kui komposti valmistamisel. Kuna munakoored lagunevad pikka aega, siis enne mulda või kompostihunnikusse viimist peaks nad olema võimalikult peeneks jahvatatud.

Peeneks jahvatatud munakoored on hea panna aiamulda, mis kipub happeline olema ja kus kasvatatakse köögivilju (nt tomat, baklažaan, paprika, erinevad kapsad, liblikõielised jt), roose, maasikaid, luuviljalisi (ploom, kirss, kreek) jt puuvilju.

Kahjurite tõrjel, eelkõige tigude köögiviljadest ja lilledest eemalehoidmiseks, saab samuti abi munakoortest. Jämedalt purustatud munakoored puistata ringikujuliselt ümber köögiviljataimede või lillede. Teravaservaline lai munakoorest riba on tigudele ebameeldiv ja võimatu läbida.