Kasvab jahedamal, ent valgusrikkal aknalaual, mille all ei ole küttekeha. Kasta mõõdukalt, parem on kasutada auguga potti ja potialust kui panna taim ümbrispotti - ta ei talu ülekastmist ega seisvat vett! Otste kärpimine aitab taimel haruneda, seega tarbi julgesti. Tähelepanelik tasub olla kilptäide suhtes - loorberipuu on nende lemmiktoit!

Petersellitaime võib osta poest ja istutada suuremasse anumasse, või kaevata üles aiast, ettevaatlikult ja järkjärgult soojema temperatuuriga harjutada ning toas edasi kasvatada või istutada juba sügiasel aiast otse potti. Petersellitaim vajab palju valgust, seega kasvata teda kunstvalguse all või kõige valgemal aknalaual.

Kasvab kõige paremini lõunapoolsel aknal. Poest või aianduskeskusest taime ostes võiks valida pigem roomava kui püstise kasvukujuga sordi - see peab paremini vastu. Istuta rosmariin suuremasse potti - ta vajab küllaltki palju niiskust ja väga väikeses potis kuivab muld liiga kiirelt läbi. Hea õnne korral näitab ta ka oma siniseid õisi lausa mitu korda aastas.

Tüümian

Tüümiani võib osta poest maitsetaimeletist või võtta üles aiamaalt. Hea veeläbilaskvusega kasvusubstraadis ja valges, ent jahedamas kohas kasvab ta hästi. Ära unusta teda pügada - see ergutab taime kasvu! Kasta mõõdukalt, kuid pott ei tohi läbi kuivada.

Tihti ei ole basiiliku kasvatamisel väga suurt edu. Seda põhiliselt, kuna ta vajab väga palju ühtlast soojust ja päikesepaistet, mida meil on talle talvel ka tubastes tingimustes küllalt raske pakkuda. Istuta taim suuremasse potti, kasta regulaarselt ja kasuta lisavalgustust. Kasuta igapäevaselt.