- Ärge istutage liiga tihedalt. Roosipõõsaste vahekaugus sõltub peamiselt sellest, millisesse rühma sort kuulub.

• Floribundroosid (peenraroosid) ja pinnakatteroosid: 40–60 cm.

• Teehübriidid ja põõsasroosid: 60–80 cm.

• Miniroosid: 20–30 cm.

• Väänroosid: 80–100 cm.

• Pargiroosid: 100–150 cm.

- Jälgige pookekohta. Istutamisel on oluline, et pookekoht kui roosiistiku kõige õrnem osa jääks 5–10 cm mullapinnast sügavamale.

- Rühmas on tulemus mõjuvam. Kui istutate ühest sordist taimi rohkem (vähemalt kolm istikut), saate säravama tulemuse. Põõsaste vahekaugusi võib sel juhul veidi vähendada.

- Kastke ja väetage korralikult. Juba istutuskoha ettevalmistamisel lisage mulda komposti või kõdusõnnikut. Edaspidi on soovitatav väetada kord kuus, seejuures kindlasti pärast esimest õitsemist. Pikemal põuaperioodil tuleb roose täiendavalt kasta: iga põõsas vajab vähemalt 10 l vett. Hea hoolitsus paneb roosid hästi kasvama ning nad on haigustele vähem vastuvõtlikud.

- Lõikamine teeb ilusaks. Lõikamine pikendab taimede eluiga, hoiab nende elujõudu ning head välimust, õied ja õisikud on suuremad ning õitsemine rikkalikum. Suvel eemaldage äraõitsenud õied ja õisikud koos 1–3 lehega. See soodustab uute tugevate võrsete arengut ja korduvat õitsemist. Kui soovite aga pargiroosidel näha sügisel ilusaid vilju-tõrsikuid, siis neid ärge suvel lõigake.