Taim õitseb augustis-septembris. Pisikesed ümarad õied on violetsed. Pärast õitsemist moodustuvad mahlased lihavad viljad, mis on söödavad. Marjad määrivad, umbes nagu aroonial. Olen neid lisanud õunakompotile, mille vedelik värvus kaunilt roosaks. Viljadest saab teha ka keedist ja kisselli. Kasutage vaid noori lehti, vanemad lehed muutuvad tuimaks ja kõvaks ning võivad olla isegi veidi kibedad.
Lehti võib süüa toorelt: lisada salatisse või noppida lihtsalt võileiva peale. Nad sobivad hästi ka soojadesse toitudesse: suppidesse, vokiroogadesse jne. Spinatbasella mahedat maitset täiendavad hästi küüslauk ja tšillipipar. Lehti võib isegi hoidistada.
Spinatbasella lehed ja eriti varred sisaldavad ainet, mis muudab kuumutatava toidu paksuks. Sellega tuleb arvestada, kui basellat supile lisada. Spinatbasellas on palju A-, B- ja C-vitamiini, samuti rauda, magneesiumi, fosforit ja kaltsiumi.
On olemas ka punakate vartega teisend (B. alba var. rubra). Spinatbasella seemneid ei pea ekstra kusagilt tellima, neid on saada aiakauplustes.
Spinatbasella on niivõrd kena taim, et teda võib kasvatada ka lihtsalt ilu pärast suures aiavaasis või tünnis koos suvelilledega, sättides ta keskele toele ronima.