Taigen:

40 g pärmi
300 ml piima või vett
600 g nisujahu
2 spl mett või suhkrut
2 muna
½ tl soola
75 g võid

Kihtide vahele:
100g võid

Pähklitäidis:
250 g jahvatatud sarapuupähkleid
100 g suhkrut
150 ml piima
vaniljet

Määrimiseks:
1 muna
¼ spl mett

Pärm segada toasooja piima või veega. Lisada kolmandik jahust, segada ja lasta kerkida. Seejärel lisada mesi või suhkur, lahtiklopitud muna, sool ja või ning segada. Viimaks lisada ülejäänud jahu. Sõtkuda taigen ning lasta soojas kerkida.

Kerkinud tainas rullida lahti ristkülikukujuliselt. 1/3-le asetada võitükikesed ning tõsta vabaks jäänud kolmandik nii, et satuks võitükikestega osa vahele. Lasta seista umbes 10-15 minutit. Seejärel taas lahti rullida ja panna tükk taas kolmeks kokku. Lasta seista veel 10-15 minutit.
Täidiseained segada ühtlaseks massiks.

Kerkinud taigen rullida umbes 3 mm paksuseks ning lõigata kolmnurkseteks tükkideks (kogusest saab umbes 24 tk). Igale tükile asetada pähklitäidis ja keerata sarvekujuliselt rulli. Küpsetuspaberiga kaetud või rasvainega määritud plaadile asetada saiakesed liitekoht allpool. Määrida muna-mee seguga ja lasta kerkida umbes 15 minutit, seejärel küpsetada +210° C juures kuldpruuni värvuseni.

Osa pähkleid võib asendada ka riivsaiaga (nt 200 g pähkleid ja 50 g riivsaia). Enda tehtud taigna asemel võib kasutada ka valmis lehttainast või pärmi-lehttainast.