Laiust ja pikkust peaks sellel olema umbes pool meetrit, kõrgust võib vähem olla. Ukseavaks teha 15X15 sentimeetrine auk. Sisustuseks sobivad hästi hein ja lehed. Põhja ei ole majakesele vaja, asukohta valides tuleb vaid vaadata, et vesi ei jääks selle alla seisma. Parim on rahulik paik, kus väga palju ei liiguta.

Siili toitumine

Siili ei ole vaja tegelikult toita, kuid sügisel võib talle üht-teist pakkuda, et talvine rasvakiht paksem saaks. Siil on putuktoiduline. Ta sööb vihmausse, mardikaid, tõuke jms. Toiduks kõlbavad ka hiired ja mügrid. Kui paned ise siilile toitu, siis sobib toores kala, puuvili ja viljatooted.

Joogiks tuleks panna puhast vett. Piima ei ole soovitatav siilile anda, sest tema organism ei suuda lõhustada piimas sisalduvat laktoosi.

Siilide paljunemine

Siilid ärkavad talveunest aprillis või mais. Isased siilid lähevad siis emaseid kosima. Paaritumisel on neil kindlad rituaalid – emane võib oma okkad ähvardavalt püsti ajada, kuid isast see ei heiduta. Emane annab lõpuks järele ja lubab isase ligi. Paarina nad kokku aga ei jää.

Pojad sünnivad pärast jaanipäeva. Poegi on 3-5 ja sündides neil okkaid ei ole, kuid need tekivad mõned päevaga. 

Allikas: www.nicehouse.fi