On ideaalne taim algajale aednikule, kuna ta on üks vähenõudlikumaid toataimi, mis meil kaubanduses pakutakse. Ta kasvab rõõmuga tavalises toatemperatuuris või pisut jahedamaski, valges kuni poolvarjulises kohas. Täiesti varjus jääb ta kiratsema, ei õitse ega kanna tütartaimi. Taime tuleks kasta aeg-ajalt, pidades silmas, et muld võiks jõuda vahepeal pisut taheneda.

Tups-rohtliilia on tänulik igakevadise ümberistutamise eest, kusjuures uus pott võiks olla pigem mõõdukalt suurem. Mullastiku suhtes ta eriliselt nõudlik pole, sobib kas roheliste toataimede muld või ka kompostiga segatud aiamuld.

Tups-rohtliilia ei ole väga pikaealine taim – tema keskmiseks elueaks loetakse 4 aastat, siis tuleks taim noorematega asendada. Õnneks kannab ta õiskikuvarte otsas tohutul hulgal poegi, mis eraldi potti pannes kiirelt juurduvad.

Selle kergelt retrohõngulise taime populaarsus on viimastel aastatel oluliselt kasvanud, kuna on avaldatud mitmeid uurimusi, mis kinnitavad, et ta neelab õhust rohkem kahjukikke aineid kui enamik teisi toataimi muutes sellega meie talvise elukeskkonna tervislikumaks.