Vana-Rooma arstid kinnitasid, et melissiteed joov inimene pole kunagi haige ja see, kes loputab haavu melissitõmmisega, ei tea, mis on põletik. Alpidest põhja poole jõudis meliss munkade vahendusel. Algul joodi sellest tehtud teed kloostrites, siis jõudis meliss kuningalossidesse.

Meliss on pärit Euroopa ja Aasia niisketelt rohumaadelt. Meie aedades kasvatatakse sageli maitse-, ravi- ja meetaimena sidrunmelissi ehk aedmelissi (M. officinalis). Tänu eri flavonoidide, parkainete ja eeterlike õlide sisaldusele kasutatakse melissilehti ja -ürti toitude maitsestamiseks, teesegude valmistamiseks ja ravimtaimena.

Kindlasti on meliss praeguses viirusterohkes maailmas parim raviomadustega taim, mis kaitseb meid viirushaiguste toime eest. Ühtlasi kapseldab ta viiruse meie kehas ega lase sel rohkem halba teha. Tänu sellele taandub haigus kiiresti. Kui juua regulaarselt tassike melissiteed, tugevdab see kindlasti tervist ja viirushaigustesse nakatutakse harvem.

Sellest, milliste probleemide puhul meliss veel suureks abiks on ja kuidas seda täpsemalt kasutada loe värskest Maakodust või DIGIAJAKIRJAST.