1. Kapimaa ööpalsam (Zaluzianskya capensis)

Väikeste (läbimõõt 2 cm) valgete õitega madal (30cm) lilleke on liblikate ja mesilaste lemmik. Õhtul ja öösel lõhnab ta eriti magusalt, mistõttu inglased kutsuvad teda ööfloksiks. Ettekülv märtsis.

2. Pruudisõlg `Faberge`

Rahvasuus ka tsinniana tuntud suvelillel on väga omapärase kujuga täidisõied. Sordisegus on palju kauneid värve. Armastatud peenra- ja lõikelill. Kõrgus 70 cm. Ettekülv aprillis.

3. Liblikjas kannike (Viola sororia) `Freckles`

Valgetel õielehtedel on põnev lillasäbruline muster. Madal (10-15 cm), sobib hästi anumasse ja pinnakatteks. Kaheaastane, kuid märtsis külvates saate õisi imetleda juba samal suvel.

4. Hurmav hõbepael `Silver Falls`

Väikeste hõbehallide lehtedega õrna olekuga ripptaim on kaunis täiendus värvikate õitega suvelillekastile ja amplile. Võib kasvada väga pikaks (kuni 180 cm). Külvake märtsi algul.

5. Madal peiulill `Bo Jangle`

Tumepunase- ja kollasekirjud õiekorvikud üllatavad mustritega ja vormiga, tekitades peenrale lõbusa laigu. Ilmastikukindel, kõrgus 45 cm. Ettekülv aprillis.

6. Aedkannike ehk võõrasema `Pumpkin Pie` F1

Suured õied on harvaesinevalt kontrastsetes värvustes. Madal hübriidsort (15 cm) sobib hästi lillekasti ja peenrale pinnakatteks. Kevadtalvel külvatult õitseb kaheaastane taim juba samal suvel.

7. Käokuld `Silver Mist`

Lehtdekoratiivne ripptaim suvistesse lilleanumatesse. Hõbedased lehed on sametiselt pehmed. Kasvab edukalt ka varjus, talub kuiva, tuult ja lühiajalist öökülma. Külvake märtsi algul.

8. Peruu alonsoa `Pink Shrips`

Õrnroosa õite ja veinipunaste vartega suvik õitseb juulis-augustis, kui külvate märtsis-aprillis. Õrnad varred ei kannata tugevat tuult ja vihma. Talub kärpimist, uueneb ruttu. Kõrgus 35-40 cm.

9. Suur mungalill `Night and Day`

Ühest seemnepakist saate kaht värvi õisi: tumepunaseid ja kreemikasvalgeid. Madalakasvuline (35 cm) sort sobib nii lillekasti kui peenrale. Külvake mais otse kasvukohale.

Artikkel ilmus ajakirja Maakodu märtsi numbris.