Lincona Profipoe juhataja Niina Palu soovitab:

Terrassivaip

Terrassivaip on vastupidav lahendus terrassile või rõdule, sest on kulumiskindel ja ei pleegi päikese käes. Tänu katte tagapõhjal asuvatele nuppudele kuivab see tuulutatavas ruumis kiiresti ning ei lähe hallitama. Terrassivaibad sobivad kasutamiseks ka lemmikloomapidajatele ning allergikutele. Samuti võib katet julgelt kasutada ka sisetingimustes, sest sobib kasutamiseks põrandaküttel.

Kunstmuru

Tänapäeva kunstmurude valik on lai ning võrreldes kümne aasta taguse ajaga näevad need ka väga tõetruud välja, mistõttu on viimase paari aastaga muutunud väga populaarseks terrassipõranda katmise materjaliks. Kunstmuru sobib ideaalselt välitingimustesse, sest sellel on hea vee läbilaskvus ning see ei lähe hallitama. Hoolduskulud puuduvad ning kunstmuru säilib kauni ja kasutuskõlblikuna aastaid.

Nipp! Kui terrassipõrandale kunstmuru paigaldada ei soovi, siis tasub kaaluda hoopis terrassimööbli katmist – istumisaluse pehmemaks või söögilaua efektsemaks muutmist.

Terrassiplaadid

Lisaks eelnimetatud võimalustele sobib rõdu või terrassi katta ka terrassiplaatidega, mis on väga vastupidavad, ilmastikukindlad ning ei amortiseeru. Terrassiplaatidega kaetud põrand on libisemiskindel ning juhib niiskuse ja vee selle pinnalt eemale, ning võimaldab aluspõrandal kuivada. Terrassiplaatide paigaldamisega saab hakkama igaüks. Soovi korral saab need talveks ka uuesti kokku pakkida ning järgmisel aastal uuesti laiali laotada.