Jätke herneid ja ube koristades alati mõned kaunad taimele täielikult valmima. Siis pole teil tarvis järgmisel kevadel uusi seemneid osta, saate oma varudega hakkama. Jälgige ainult, et lapsed või linnud teie seemneistandikku lagedaks ei sööks.

Kui muru on teie puhkuse ajal liiga pikaks veninud, ärge pügage seda kohe soovitud kõrguseni. Taimedele on kasulikum, kui pügate esimese niitega muru kolmandiku võrra ning alles järgmisega soovitud kõrguseni.

Porgandid, kaalikad ja peedid kipuvad kasvades mullast välja kerkima. Mullake neid, et parandada juurviljade kvaliteeti. Kui juurikad korralikult mullas, on väiksem ka tõenäosus, et esimesed öökülmad neid kahjustavad.

Kui teie aia lillepotid ja -kastid kuivavad liiga kiiresti läbi, tõstke need varjulisemasse ja tuulevaiksemasse paika. Abi on ka sellest, kui mässite savipotid kilesse. Nii väheneb aurumine läbi poti seinte.

Kui herilased kipuvad puuviljasaagile liiga tegema, riputage puude vahele pudelid, mille põhjas on veidi käärivat mahla, magusat veini või õlut. See meelitab putukad ligi, kuid pudelisse pugenud herilased sealt enam tavaliselt välja ei pääse ning upuvad.

Korjake aegsasti kokku kõik mahalangenud puuviljad. Nii väheneb oht, et need haigusi ja kahjureid levitama hakkaks. Haigeid vilju ei tohi komposti viia, vaid need tuleks maasse kaevata.

Vähendage köögiviljade väetamist, nii kiirendate tomatite, kurkide ja kõrvitsate valmimist. Tagasihoidlikum väetamine suve lõpus parandab ka juurviljade säilivust. Puittaimede väetamise võib sootuks lõpetada, et taimed peataks aktiivse kasvu ja hakkaks oksi talveks ette valmistama. Eriti ohtlik on sügisene lämmastikuliig.

Vaasi gladioole lõigates jätke taimele alati alles ka mõned lehed. Nendega sünteesib taim varuaineid järgmise suve õitsemiseks.

Kui soovite kasvatada eriti suuri daaliaõisi, murdke vartelt ära kõik külgharud ning laske õieks areneda vaid ühel nupul. Arvestage ainult, et niisuguseid õisi ja varsi tuleb kindlasti toestada.