Harvendamisel üles tõmmatud porgandid kõlbavad söögiks. Hilise säilitusporgandi väetamine lõpetage sel kuul.

Taimed on muutunud lopsakaks ja kobestamine ning umbrohu hävitamine on lihtsam. Mitmed kapsaliigid vajavad veel kastmist ja väetisega virgutamist, sest nad on arengus alles poole peal.

Kõrvitsataimel näpistage pikaks veninud võrse latv ära, sest kõrvalharud on viljakamad.

Kui sibulal tuleb nähtavale õisikuvars, võtke see kohe ära, muidu sibul ei kasva. Kuu keskel lõpetage mulla kobestamine peenral, sest sibulad peavad pealsekasvu lõpetama ja säilitusaineid koguma.

Tomati heaks viljumiseks vältige taimede liiga lopsakat kasvu ning kasvuhoone ülekuumenemist, aga ka liiga madalat õhutemperatuuri. Sama tähtis on ka paras õhuniiskus – suur niiskus ja kuiv ei soodusta õite viljastumist. Tomatiõied tahavad sasimist. Kasvuhoonest läbi käies raputage iga kord kergelt tomatite õisikuid. Nõnda parandate tolmlemist ja suurendate saaki. Loomulikult tuleb regulaarselt eemaldada ka tomatitaimede külgvõrsed.

Kurgitaimede veevajadus on kasvuperioodil suur, kuid ka liigniiskus pole neile hea. Kastke hommikupoolikul päikese käes soojenenud veega, et taimed õhtuks ära kuivaksid. Tavaliselt antakse kastmisega paar korda lahjendatud virtsa- või sõnnikuleotist. Väga soodsal saagiaastal võiks väetada veel ka pärast teist või kolmandat kurkide korjamist.

Kui teie viljapuudele on pärast juunivarisemist jäänud liiga palju viljaalgmeid, tuleb neid saagi kvaliteedi parandamiseks harvendada. Noorte puude puhul välistate nõnda ka okste murdumise ülemäärase saagi raskusest.

Alustage suvikõrvitsate koristamisega, tehke seda regulaarselt ja järjepidevalt. Nõnda ergutate taimi üha uuesti õitsema ning saate lõpuks suurema saagi.

Jälgige pidevalt püsikute ja puude-põõsaste võrsete latvu, et sinna ei tekiks lehetäikolooniaid. Esimesed varakult avastatud üksikud täid võite sõrmega laiaks litsuda või veejoaga minema uhtuda.

Kärpige seinale liibuvate ronitaimede (nagu roniva hortensia) võrseid, mis ennast seinast liiga kaugele küünitavad. Kui need pikaks jätta, võivad tugevamad tuuled neist kinni haarates kogu taime seinalt lahti sakutada.

Kartuleid tuleb mullata, et saak oleks suurem ning mugulad mullapinnale ei jääks ja roheliseks, s.o mittesöödavaks ei muutuks. Korjake ära ka kõik silma jäänud kartulimardikad ning nende vastsed.