Kui on tahtmist ja võimalusi võõrasemasid ise kasvatada, siis juba praegu võib neid külvata sobivate seemnete olemasolul peenrale. Sellise mooduse juures kasvatatakse neid kaheaastasena, st nad jäävad talvituma.

Võõrasemad võib külvata nii eraldi peenrasse kui püsilillede vahele, juhul, kui seal muidugi on piisavalt ruumi. Kindlasti märgistada külvid vastavate nimesiltidega. Seda ikka selleks, et meeles oleks, kus taimed peaks tärkama ja et erinevat sorti võõrasemad hiljem segi ei läheks.

Koht, kuhu suvel võõrasemad külvatakse peaks olema hea ja toitaineterikka mullaga. Kindlasti jälgida seda, et peenar ei jääks kohta, kuhu jääb pikalt seisma kevadine lumesulamisvesi. See võib viia taimekeste hukkumiseni. Talveks kaetakse taimed kuuseokstega lume kogumiseks ja paremaks talvitumiseks.

Külvata võib nii hajusalt kui ridadesse. Viimasel juhul on taimede eest hiljem mugavam hoolt kanda. Enne külvamist maa kobestada ja kasta. Külvid katta õhukese kihi sõelutud kompostimullaga. Heaks idanemiseks tagada piisav niiskus kogu idanemiseaja vältel. Olenevalt tingimustest tärkavad tõusmed 14-20 päevaga. 1-2 pärislehe faasis taimed kas harvendatakse ja/või pikeeritakse. Taimede vahekauguseks jäetakse 10-15 cm. Ning augustis-septembris või ka varakevadel istutatakse nad oma alalisele kasvukohale.