10 NIPPI | Õunaäädikast on kasu nii köögis kui mujalgi majapidamises


10 NIPPI | Õunaäädikast on kasu nii köögis kui mujalgi majapidamises
Foto: Shutterstock

Kas teadsite, et veerand teelusikatäit õunaäädikat asendab üht teelusikatäit sidrunimahla? Kuid on veel mitmeid muidki võimalusi, kuidas õunaäädikat igapäevaselt köögis ja majapidamistöödel kasutada.

10 VÕIMALUST ÕUNAÄÄDIKA KASUTAMISEKS:

  • Lisage 2 tl õunaäädikat iga tassitäie vee kohta enne munade keemapanemist. See hoiab ära munade katkimineku.
  • Lisage teelusikatäis õunaäädikat vette, milles keedate riisi. See muudab riisi kohevamaks.
  • Köögiviljade puhastamisel peske lehelisi köögivilju soola- ja äädikavees, siis ujuvad putukad pinnale.
  • Hõõruge kala äädikaga 5 minutit enne soomuste eemaldamist, siis eralduvad need kergemini.
  • Lisage teelusikatäis õunaäädikat klaasi vee kohta, maitsestage meega. Selline jook võtab ära suure söögiisu ja annab hea enesetunde, peletab külmetushaigused ja sooletrakti häired ning kiirendab ainevahetust.
  • Ebameeldivast lõhnast köögi äravooluavades saab lahti, kui äravooluavast klaasitäis äädikat alla valada, lasta seista 30 minutit ning seejärel külma veega loputada.
  • Et pääseda sibulalõhnast, hõõruge äädikaga sõrmi enne ja pärast sibula lõikamist.
  • Puhastage ja desinfitseerige puust lõikelauda, pühkides seda kange äädikaga.
  • Puuviljade koorimisel kätele tekkiva mustuse saab eemaldada käsi äädikaga hõõrudes.
  • Toidunõudelt saab mustuse kergemini, kui lisada pesuvette supilusikatäis äädikat.


Ja neid võimalusi on veel! Loe Maalehe uuest raamatusarjast TARGU TALITA KÄSIRAAMATUD.