Vahetage käepidemed: valige mööbliga sobivad, kuid varasematest siiski piisavalt erinevad käepidemed, see mõjub väga värskendavalt. Pidage aga valikuid tehes hinnal silma peal, sest kui on palju köögikappe, võib vahetus kokkuvõttes üsna kulukaks minna.

Vahetage aksessuaare: väheste vahenditega on see üks lihtsamaid võimalusi köögile uus ilme anda. Vahetage välja nõudekuivatusrest, lõikelaud, säilituspurgid, köögiriistade hoidmise tops ja veel nipet-näpet, mis köögis vajalik ja pidevalt silma all.

Värvige kappe: kui kapipinnad on ülevärvitavad, tasub seda täiesti kaaluda. Uus värvikiht jätab mulje, et tegu on täiesti uue mööbliga. Kui eelarve lubab veel ka käepidemed välja vahetada, on muutus täielik. Kui kappe värvida ei saa, võite kaaluda ka nende katmist ehituspoes müüdava kleepkilega.

Värvige vaid üks kapirida: valige praeguse värviga sobiv kontrastvärv. Kui praegune köögimööbel on tume, värvige ülemine kapirida heledaks. Kui praegune värv on hele, värvige alumine tumedaks. Kindla peale minek on musta ja valge kombinatsioon, millele võib lisada efekti nähtavale kohale paigutatud puidust ja metallist köögividinatega.

Lisage rustikaalsust: taluköögile iseloomulikud detailid jätavad eriti hea mulje muidu kaasaegses ja võib-olla veidi ilmetus köögis. Riputage mõned vanailmelised potid-pannid nähtavale kohale, vahetage tänapäevane söögilaud välja vanaaegse vastu, soetage mõned endisaegsed kuivainepurgid – mis aga endale kõige meelepärasem on.

Seinariiulid: lihtne võimalus saada juurde väärtuslikku panipaigaruumi ja samuti hea variant lisada kööki eelmises punktis mainitud rustikaalsust. Valige riiulid vanamööbli hulgast.

Elegantsed aknakatted: tavalise ruloo või igava kardina asemel valige aknakateteks Rooma kardinad. Need lisavad muidu praktilisele ruumile mõnusat elegantsi ja romantilisust. Kardinate värv võiks korduda mõnel köögis leiduval detailil, siis on tulemus eriti kena.

Värskendage põrandaid: eriti lihtne, kui on värvitud puitpõrandad, siis saab need lihtsalt üle värvida. Valge on väga efektne valik, aga kipub köögis kiiresti määrduma, nii et võiksite kaaluda ka helehalli või kahvatusinist tooni.

Taaskasutage ja säästke: otsige taaskasutuskauplustest ja veebiportaalidest soodsa hinnaga teise ringi mööblit ning ehitusmaterjalide jääke: võib juhtuda, et taskukohase hinnaga leitud kraamiga saab lubada palju suurema värskenduse, kui esialgu kavandasite.

Uksed maha: kui köök on pisike, saab ruumile avarust lisada, eemaldades ülemiste köögikappide uksed ja muutes kapid seeläbi riiuliteks. See lahendus tuleb kätte täiesti tasuta ̶ lihtsalt kruvite uksed eest, kuid annab köögile uue ilme ja igatsetud avaruse.

Uued nõud: kui teil juba on köögis lahtisi riiuleid, on hea viis ruumile värske mulje andmiseks uute nõude soetamine. Kindla peale minek on valged nõud, aga väga hea mulje jätavad ka pealtnäha omavahel mittekokkusobivad eri värvi ja tegumoega kirbuturuleiud.

Külmikule tahvlivärv: see on hea viis muuta aegunud välimusega, aga endiselt heas töökorras külmik omanäoliseks sisustuselemendiks, millele muu hulgas hea olulisi teateid ja miks mitte ka nädalamenüüd kirja panna. Ka on see lastele kritseldamiseks mõnus koht. Tahvlivärvi saab hankida ehituspoodidest.