Enne põranda kallale asumist on tarvis vana trepp oma kohalt eemaldada. Sellest trepist pääses teisele korrusele, kuid uue planeeringu järgi paikneb trepp hoopis elutoas ning vana trepiaugu saab kinni panna. Tegelikult oli trepi ümber ehitatud ka nö konku, kuid see sai maha lammutatud juba päris alguses.

Ülemisel pildil on trepp veel olemas, alumisel enam mitte.

Vana põranda lammutamisel selgus, et selle ruumi all oli põrandaalune pind suhteliselt kuiv. Vanad talad said eemaldatud, nagu teiselgi pool vannitoas.

Pildil on näha veel vanu põrandatalasid tulevases vannitoas.

Tõime vundamendi alt läbi erinevad hülsid ja torud vee, kanalisatsiooni, elektrikaabli, maakütte ja temperatuurianduri jaoks. Umbes selle koha peale, kust hülsid ja torud majja sisenevad, tuleb tehnoruum, mis võtab enda alla 5,4 ruutmeetrit. Tehnoruumi paigutame veesõlme, maaküttepumba, soojustagastusega ventilatsiooniagregaadi, veeboileri. Agregaadid on mõeldud mõlema majapoole ehk kahe majapidamise kohta.

Hülsside vundamendi alt läbi toomine võttis koos kaevamisega kokku aega umbes pool tööpäeva.

Kui hülsid vundamendi alt läbi viidud, hakkas ka sellel vannitoa poolel pihta põrandatalade paigaldamine ning sellega koos ka veetorude ja trappide paigaldamine. Dušide juurde panime vesilukuga trapirenni, kuid tehnoruumi (ning hiljem ka leiliruumi) sai pandud kuivtrapp.

Praeguse seisuga on vannitoa-osas uks majja sisenemiseks, kuid kuna esik tuleb teise kohta, siis ehitame selle uksekoha kinni. Samuti kaob ära tehnoruumi alas olev aken, kuna muidu läheks ruumiga kitsaks ning samas pole tehnoruumi praktilisest küljest akent vaja. Paigaldame aknad hoopis sellesse vannitoa-ossa, kuhu tuleb vann. Tänu sellele jõuame akende paigutusega veidi lähemale originaalprojektis kujutatule.
Vaade sellele vannitoa osale, kuhu tuleb duši- ja tehnoruum.
Ülemisel pildil on näha vesilukuga trapirenni, alumisel pildil on tehnoruumi kuivtrapp.
´´
Tulevase tööpinna alla jääv vee- ja kanalisatsioonitorustik.
Siin on näha dušisegistite (seinasisesed segistid) veetorud – ringvoolu peale- ja tagasivool.

Parempoolne kanalisatsioonitoru on mõeldud esimese korruse WC-poti jaoks, vasakpoolne toru aga teise korruse duši ja WC jaoks.

Kui vee- ja kanalisatsioonitorud veetud, alustasime mõlemas vannitoa osas põrandate soojustamisega. Järjekordselt läks kõige alla tuuletõke, mille peale 100 + 100 mm klaasvilla. Veetorud paigaldasime soojustuse ülemisse kihti, et vältida külmumise ohtu.

Peale kõikide vee liitmike ühendamist katsetasime veetrassi surve ja vee kindlust esialgu torustikku õhuga survestades. Survestasime rõhuni 8 bari ning hoidsime seda rõhku torustikus 24 tundi – selle aja jooksul ei toimunud praktiliselt mingit surve langust (muutus oli 0,3 bari – nii väike rõhu kadu oli tõenäoliselt seotud õhutemperatuuri muutusega torustikus, mille maht temperatuuri langedes kahanes) ja seejärel võisime kindlad olla, et liitmikud on korrektselt ühendatud.
Pildil on näha tulevase vanni veetorusid.

Soojustatud sai ka teine osa vannitoast.

Soojustuse peale panime puitlaastplaadi, mida paigaldatakse neljas küljes olevate tappidega. Tappide vahele sai pandud PVA-liimi ning plaatide kinnitamiseks põrandatalade külge kasutasime naelu.

Pildil nähaoleva posti eemaldame, kui uus post on katlaruumi seina sisse paigaldatud.

Kui aluspõrand olemas, sai kiirelt paika tehnoruumi alusvöö.
Siit on näha katlaruumi alusvööd.
Katlaruumi alusvöö tulevase WC poole pealt vaadatuna.

Mehed veetorustiku survepidavust kontrollimas.



“Building your own home is about desire, fantasy. But it’s achievable; anyone can do it.”
Kevin McCloud