Kui keegi meid aga jõuga kiirematele ja jõulisematele toimingutele sundima hakkab, on suur tüli majas, kisa ja kära kõik kohad täis. Õnneks ainult korraks - sisiseme ära, tõmbume kerra ja oleme oma hea tuju mullis edasi, poollaiseldes, pooltegutsedes.

Selle sombuse ja uimase kuu sisse aga mahub palju südamlikke vestlusi ja toredaid kohtumisi. Hoolivust ja mõistmist on rohkem, kui vaata et terve aasta peale kokkugi.

Möödunud aasta on olnud pehmelt öeldes teistsugune. Meid on proovile pandud veidrate ja arusaamatute kohtade peal, meid on lükatud olukordadesse ja tegemistesse, mis pole iial meile omased olnud ja oleme pidanud tegelema asjadega, mis meile tegelikult mitte midagi ei anna. Nüüd novembris saab see osa aastast läbi.

Kes pikalt terviseteemadega kimpus olnud saavad novembri keskel aru, et tervis on tagasi. Kes arusaamatute rahamuredega maadelnud, saab nüüd lõpuks kergendatult hingata - umbsõlm alustas hargnemist.

Inimsuhete umbsõlmed hakkavad ka ilmutama mingit selgust, aga pigem läbi üllatuste, ehk teisisõnu - kes valinud suhetes uue tee, selle rada keerab nüüd äkitsi ringiga vanasse punkti tagasi.

Need asjad, mis lahti rääkimata jäid, kui oma teed mindi, tuleb nüüd ikkagi lahti rääkida ja siis näitab juba aeg, kas jäädakse vana juurde, minnakse uuesti uue manu või valitakse hoopis täitsa uus tee.

Ehk siis - inimsuhted hakkavad selginema läbi keeruliste ülesannete. Vaat selline väljakutse antakse meile sombustel õhtutel!

Kui suhete teemadel jätkata, siis hingedeaeg viib meid sõna otseses mõttes kokku teiste hingedega, aga sel korral maiste hingedega. Me hakkame trehvama oma hingesugulasi, kas siis uuesti või esmakordselt, aga suhtlemist ja väga emotsionaalseid kohtumisi on oodata omajagu.

Mäletate, aastaid, aastaid tagasi armusite hetkega, nagu oleks elektrilöögi saanud ja sama äkki see kohtumine ka läbi sai? See teine pool ilmub nüüd taas…

Satute maailma teises otsas lobisema võhivõõraga ja tunnete, et nagu vana sõbraga oleksite kokku saanud? Hingesugulased!

Nautige neid müstikahõngulisi kohtumisi, neis on ilu ja soojust ja ka juhiseid pikkadeks aastateks. Paar lauset juhututtava suust võivad muuta teie elu igaveseks ja seda muidugi ainult parimal moel.

Üks omapärane joon on selles kuus veel - kõik valitud teekonnad on alati natuke pikemad kui plaanitud. Lähete poodi ja peate mingil põhjusel ringiga sõitma. Lähete hommikul tööle, aga taaskord mingil põhjusel peate tavapärase teekonna asemel teise, suts pikema valima. Isegi navigatsioonisüsteemid juhatavad meid pikemat teekonda pidi. Seega varuge aega ja veidi kannatust, see lihtsalt on nii sel kuul.

Oktoobri alustatud muutused viib lõpule november. Kõik muutused, mis algasid oktoobris ja on hetkel justkui lahendamata, saavad novembris lahenduse. Uus töökoht, uus elukoht, uus kool, uus (või siis hoopis juba mainitud vana) suhe.

Lõpetuseks üks tarkusetera: kõik, mida tunnete, et tahate sel kuul välja öelda, tuleb välja öelda. Ka inetused ja mõrud mõtted. Armastus ja igatsus. Ettepanekud ja uued ideed. Kõik. Muidu lähevad need mõtted sees käärima ja olete jõuluks puruhaige.

Novembri viimane nädal toob avalikus elus väga palju üllatusi. Järjest kirjutatakse ja räägitakse meedias aina uutest, kohati ka šokeerivatest uudistest. Maskid langevad, manipulatsioonid ja valed tulevad lagedale, nagu kevadise sulalume alt, pääsu pole.

Tuleb ka südamlikke ja ilusalt ausaid üllatusi. Tuleb üks müstiline kuu, nagu hingedeajale kohane!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.