Vaadake läbi kõik vanad köögikapid, mänguasjakastid, puukuur ja muud kohad, kus leidub sobivaid esemeid, mis väikese ülesvuntsimise peale sobiksid mängumaailma. Otsige välja värvid jm dekoreerimiseks vajalikud vahendid.

Kui teil ei ole viitsimist midagi täiesti uut ehitada, võib lihtsalt mõned vanad mänguasjad üle värvida või vigade varjamiseks midagi peale kleepida. Näiteks saab vanast linnumajast kohandada nõia- või haldjamaja.
Fantaasiaküllase mängunurga saab sisse seada majaseina äärde.

Vanu kööginõusid saab kasutada kujunduselementide või lillevaa­sidena.

Kui teil on tühi plats, siis võib sinna rajada väikese külakese – kividest saab teha aiad, teerajad, majakeseks sobib mõni vana karp või puupakk, kui sellele katus peale ehitada.

Dekoreerimiseks võib kasutada sammalt, käbisid, oksi, puutükke, remondist alles jäänud liiste jm materjale. Kui aias kasvab palju lilli või rohttaimi, siis võib neid värvi andmiseks ja loodusliku tunde tekitamiseks mängumajade või aedade vahele istutada, kujutledes, et tegemist on suurte puude või metsaga.

Pulkadest ja liistudest saab ehitada lastemaailma redeleid, aedu jm. Tausta võivad lapsed ka ise kriitidega seinale joonistada.