Köögi- ja vannitoamööbli tellimusega pöördus Andrei Türil asuvasse Woodhammer OÜsse. Pere on eranditult kasutanud eestimaiste firmade teenuseid: maja puitaknad valmistati samuti Järvamaal. “Ümbruskonna inimesed ikka tunnevad ja usaldavad üksteist,” nendib Andrei, kes jääb sealse tööga väga rahule. Mööbel on tõepoolest ilus lihtne, pisut punaka tooniga.

Elutoa diivanilaua tegi aga eakas meister Lembit Blehner. See on eriti nutikalt välja mõeldud. Laual on küljes sepistatud käepidemed ning see meenutab pigem riidekirstu. Selles hoiab perenaine Gerdi oma lõngavaru.

Köögilaua ja toolide järel aga käidi Võrumaal Hauka laadal. Laudlina sellel ilusal laual on Gerdi kootud.

Mõnegi mööblitüki on Andrei ise teinud. Ta kohendas vana jalaga õmblusmasina lillelauaks, mis seisab praegu elutoas. Teinegi jalaga õmblusmasin leidis uue otstarbe. Nimelt on kabineti kirjutuslaua jalad õmblusmasina omad, plaadi ja sahtlid meisterdasid Andrei ja mööblimeister Lembit Blehner kahasse. Kabineti seinakapp ja mõned riiulid on samuti peremehe enda looming.

Üle ega ümber ei saa sepistest, mille pealt pererahvas pole kokku hoidnud. Riiulite toed, kappide uste hinged ja käepidemed – kõik on sepistatud.

Metsade vahel asuvast Pumpramäe talust saad pikemalt lugeda ja fotosid vaadata septembrikuu Maakodust, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.