Omavahel võib kombineerida erinevaid tekstuure ning materjale - siledaid ja karedaid, läikivaid, matte ja reljeefseid pindu.

Vannitoas asuv aken annab ruumile päevavalgust ning loob meeldiva keskkonna. Heledates värvitoonides läikega glasuurpinnad aitavad päevavalgust paremini peegeldada ning loovad väikeses ruumis optiliselt suurema ruumi efekti.

Kui ruum võimaldab, võib julgelt kasutada suuri plaate, mis lisavad avarust ning mida on lihtne hooldada.

Siledale ja plaaditud vannitoale õigesti valitud puidust elemendid koos keraamikaga panevad ruumi elama ja moodustavad täiusliku harmoonia.

Kui kogu ruumi plaatimine näib liiga kulukana, võib osad vannitoa seinad katta värviga, mis annab isikupära ja loob meeleolu.

Värvide abil saab mängida ruumi suurusega - soojad toonid avardavad, külmad toonid toovad esile ruumi piirid. Näiteks pika kitsa ruumi tagumise seina tumedaks värvimine ja külgseinte heledaks toonimine muudab ruumi kompaktseks. Kes tahab aga ruumile sügavust lisada, võib kasutada tumedaid toone, mis mõjuvad atmosfäärile väga põnevalt.

Vannitoa sisustamisel tuleb lähtuda eelkõige ruumi suurusest. Väikeses vannitoas tuleb valida sisustus, mis võtab vähe ruumi ja jätab põranda vabaks, et oleks mugavam koristada ning liikuda.

Väga hästi sobivad väikese sügavusega kõrged kitsad või seinale kinnitatud sahtlitega kapid. Ruumi aitab kokku hoida ka seinasisese loputuskastiga WC-pott. Loputuskasti kohale saab plaanida riiuleid või käterätiku kuivatustoru.

Valamute kuju- ja materjalivalik on väga mitmekesine. Alternatiiviks valgele keraamilisele valamule võivad (peamiselt tasapinnale asetatavad) valamud olla värvilisest keraamikast, puidust, betoonist, graniidist, marmorist või klaasist.

Vannitoamööblit iseloomustavad laias valikus minimalistlikud jooned, kus leidub ka ümaraid vorme ning voolujoonelisust.

Pinnamaterjalidest on kasutusel muuhulgas naturaalne hele või tume tamm ja pähkel. Valida on võimalik nii kõrgläikelise- ja mati pinnaviimistluse vahel.