Märtsis kirjutame lahtise kätega isetegijatest perenaiste vahvatest kuningiriikidest. MiiButiigi omanik Marika Diževski soovitab ja näitab ette, kuidas teha lauakaunistusi taaskasutusmaterjalidest ning katab iga kord oma uhke välimusega laua nägusa ja enda õmmeldud laudlinaga. Kati Mäekallas on oma Kuressaare köögist teinud toidulabori- mis on mõnusalt kombineeritud vanast mööbilist ja kaasaegsest köögitehnikast. Praktilise ja armsalt koduse sisustusega köök on väikese ja tervislike maiuspalade ettevõtte Good Mood Food sünnikoht. Kati jagab teiega, armsad lugejad, ka üht ülimaitsvat koogiretsepti.

Lisaks leiate ajakirjast veelgi teisigi väärt ideid, mis ei aegu ning innustavaid oma kööke rikastama. Alustame uue rubriigiga Isetegija, milles saavad sõna need, kes tahavad oma kogemusi jagada kodu remontimisel või sisustamisel. Blogipidaja Brette Saar kirjeldab mõnusalt ja muhedalt oma köögi sisustamise nippe. Meie köögitoimetaja Dagris Punder õpetab maslenitsa ajaks meid kõiki pelmeene tegema.

Maakodu köögi eri!

Kodulugu, mille autoriks Helju Koger, paneb sel korral tõesti imestama. Antti Hargisk ehitas esmalt oma perele maja pappkastidest- muidugi oli see esialgu vaid makett. Ometi saigi nende kodu just seesugune –ruumikas, mugav ja madalate püsikuludega. Kuidas see kõik võimalikuks sai- seda tasub lugeda!

Veel leiate meie ajakirjast soovitusi, mida head ja maitsvat võiks sel suvel tünnides ja konteinerites kasvatada. Eriti sobivad need ideed väikeaia pidajatele. Taluaia peenardele uusi värve ja vorme lisavad lehtköögiviljad. Toreda loo nendest maitsvatest ja seni vähe tähelepanu saanud aiaviljadest kirjutas meile meie taimetark Jaan Mettik.

Seni kuni pole veel aias midagi kasvamas, astuge läbi Pärnu vahvast poest Paljas pala. Näitlejast muusiku poeg Silver Smeljanski õpetab oma äris, ilma liigselt peale käimiseta, inimesi loodussäästlikult tarbima. Astuge läbi ja te ei kahetse!

Kuna märts on teatrikuu, õpetame sel korral lastele, kuidas teha teatrit sokinukkudega. Kõik üksikuks jäänud sokid saavad senisest vahvama ilme ja elu. Teatri tegemine ja sokinukkudega mängimine on tore meelelahutus nii väikestele kui suurtele.

Rõõmsat köögis askeldamist ja vahvaid koduseid teatrielamusi!