Räägitakse tunnetest, väljendatakse neid paljusõnaliselt, lähedust on rohkem. Sõpru tunnustatakse ja märgatakse. Sõpradele ja armsamatele pühendutakse sel kuul iga päev, küll sõnadega, küll tegudega.

Tunnustus on kõige läbivam märksõna sel kuul. Me tunnustame inimesi enda kõrval ja tunnustame täiesti võõraid. Me räägime oma sügavaimatest tunnetest lähedal olijatele ja ütleme armastuse-imetluse välja ka neile, kes seda oodatagi ei oska.

Kes aastaid töötanud tunnustuseta ja juba väsinud ootusest seda saada, saab seda kuulda/näha nüüd täitsa palju kohe.

Armastuseavaldusi kuulevad ka need, kes seda kohe mitte mingil juhul oodata ei oska, ja nendelt, kellelt oodatagi ei julgeks.

Sel kuul oleks meilt nagu hirmu pidurid maha võetud. Tunneme end hästi ja turvaliselt, julgemaks öelda ja teha seda, mis südames ja mõtetes kantud vaat et juba aastaid.

Kõik me vajame armastust ja tunnustust, kes vähem, kes rohkem, aga olemata pole need taskud meie sees, mis täitmist vajavad, kellelgi.

Kuu lõppedes oleme selle armastuse ja tunnustuse tulvaga nii laetud, et patareid kestavad pea aasta lõpuni. Jaksame ja tahame teha palju uut ja palju head, sest oleme seda tunda saanud.

Kes kord tõelist armastust ja tunnustust tunda on saanud, tahab seda ka edasi anda, sest andmise rõõm - see on üks teistmoodi rõõm, selline magusam.

Veebruaris kirjutatakse palju lahkumisavaldusi ja seda lihtsalt põhjusel, et kes saab tunnustatud mujal kui oma tööpostil, see sinna ka läheb, kus end paremini tunneb.

Valik minna on sel juhul parimatest parim, julgelt edasi!

23. jaanuar on õigupoolest juba esimene päev, millal pannakse lauale esimene suurem ports avaldusi sooviga edasi liikuda.

Ja paljud neist inimestest saavad juba veebruari keskel uues kohas alustada, olles laetud esimesest päevast tunnustuse ja toetusega.

Igal juhul on veebruar parim aeg tööalasteks muudatusteks, ka sama firma siseselt tuleb ette liikumisi ja needki on sama hääd valikud.

Muidugi on ka neid, kes tunnustamise ja armastuse väljendamise ralliga kaasa ei lähe. Neil on natuke kurvad päevad, sest armastuse puudus kurnab keha ja teeb haigusele tee valla.

Ka ennast peab armastama ja tunnustama ja need, kes sel kuul haiged, palun öelge enesele, et te olete hea ja tore, ka siis, kui te seda öelda ei taha, öelge ikka. Kaotada pole absoluutselt mitte midagi, võita aga terve maailm!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.