Ehitusmaterjale on ka odavamaid

Ehitusmaterjalide kauplustes ringkäiku tehes jääb silma leiunurki, kus soodsa hinnaga tooteid pakutakse. Olgu siis värvid, tapeedid või kõikvõimalikud viimistlus- ja kattematerjalid.

Ka vähema raha eest saab häid viimistlusmaterjale, kui neid asjatundlikult kasutada. Alati ei pea panustama kõige kallimale.

Enne remonditöödega alustamist tuleb kodus asjad põhjalikult läbi arutada, mida ja kuidas, ning siis seada sammud poodi. Eelarve peab kindlalt paigas olema. Vastavalt sellele saab valida vajaminevad materjalid.

Ei maksa häbeneda klienditeenindaja käest küsida. Kui oma plaanidest ja soovidest teada annate, leitakse koos kindlasti midagi sobivat ning tühjade kätega lahkutakse harva.

Remonditegija peab ise olema varmas poodi külastama, veendumaks, millised tooted on hetkel parima hinnaga müügil. Sageli tehakse osadele toodetele ning kaubagruppidele rohkesti soodsaid pakkumisi.

Kui vannitoas kahhelkivide seina sättimisega ise jännata ei viitsi, võib panustada pestavale seinakattematerjalile. Selle väljanägemine ei jää eemalt vaadates millegagi plaatidele alla.

Kokkuvõttes on odavam soetada kõik vajalik parima valikuga ehitusmaterjalide kauplusest kui panustada arvukatele juhutööde pakkujatele ja kotikaupmeestele.

Tendents loodussõbralikkusele

Kui veel paarkümmend aastat tagasi olid müügil äärmiselt mürgised värvid ja lakid, mis tekitasid iiveldust ja võtsid silmist vee jooksma, siis nüüdseks on toimunud kannapööre.
StenCililti loodud sulemustri šabloon on väga populaarne.

Saadaval on kõik veebaasil valmistatud värvid, ja sellist lõhna, nagu eritasid nitrovärvid, enam pole. Pärast pintseldamist tuleb jätta uksed-aknad lahti, et ruum tuulduks ja juba viie-kuue tunni pärast võib sisse kolida.

Oma rahakotiga säästlikult ümber käimine ja kokkuhoidlik lähenemine tähendab kokkuvõttes ka keskkonnasäästlikku tegutsemist. Värvimiseks vajalikud töövahendid saab veega puhtaks pesta, pintsleid ei pea enam leotama atsetooni sees nagu vanasti. Ka ei pea rulle ja pintsleid pärast töö tegemist ära viskama, needki võib veega puhtaks pesta ning mitu korda kasutada.

Töövahendeid kulub hoopis vähem ja seegi on kokkuhoid. Lisaks veel keskkonna säästmine mürgistest ainetest ja muust rämpsust, mida enam ei pea kotitäitega prügimäele saatma.

Kuidas sobivad praegu pakutavad materjalid näiteks veneaegse ehituskvaliteediga paneelmajade puhul?

Hästi sobivad. Plaatimise puhul tuleb siiski pisut rohkem vaeva näha kui tänapäeval ehitatud maja seina plaatimisega. Saadaval on aga spetsiaalsed tasandamissegud, millega saab teha ebatasased pinnad siledaks ja sinna sobivad kaasaegsed plaadid suurepäraselt.

Jaga
Kommentaarid