Veidi mõelnud, joonistas ta paberile oma unistuste nõudekapi ning toimetas selle visandi oma salapärasele abilisele, kes neid puidutööde osas alati aitab.

Eesmärk oli väärikas eas ja kaarja ülaosaga aknaraamidele kapp ümber saada. Veel oli Lailil soov, et nõudekapi ülaosa oleks romantiliselt ehitud.

"Armastan Pärnu rannarajooni puitehitisi, millel on ägedad nikerdused ning mille verandade akna ja uste ümbrised on maitsekalt kaunistatud," selgitab ta.

Meister sai visandist ja soovidest aru. Ta ehitas liimpuidust kapiraami, mille külgedeks ja usteks said nägusad vanad aknaraamid. Akna kremoonid olid esialgu paksu valge värviga kaetud. Needki said pärast meistri puudustust uue läike. 

Pärnu pood Mööblisahver

Kapi ülaosa, liimpuitkilbist allpool, kaunistab ristkülikukujulistest väikestest puiduklotsidest rida. Sellest allapoole jäävat esipaneeli ilmestavad puidust nikerdatud lillekesed.

Kapiustest allapoole sai ruum kahele sahtlile, mille meisterdamiseks leiti puit kasutatud puitmaterjali hulgast. Eemalt jääbki mulje, et sahtlid ja kapiuksed on pärit samast ajastust. Sahtlite nupud olid pildistamise hetkel veel puudu, sest nende valik on niivõrd ahvatlev ja suur.

Mööblisahvri perenaised soovisid meistrilt veel seda, et kapi tagaseina saaks vajadusel lahti võtta. Põhjuseks oli soov kapi tagaseina vajadusel uute mustritega kaunistada. Voodriks sobib interjööriga hästi klappiv tekstiil või ka tapeet. Klaasist uste ja külgseintega kapi õhulise mulje jätkamiseks sai kapp ka klaasist riiulid. 

Pärnu pood Mööblisahver

"Praegu on lihtne leida kursusi, kus vanad aknaraamid korda teha. Vanad riidekapid, mille uksed on sageli lagunenud, võib sobivuse korral akendega põnevamaks ehitada," soovitab Laili.