Kokkusobivus interjööriga

Fototapeedi valimisel pöörake tähelepanu interjööri üldisele stiilile. Näiteks modernse ja minimalistliku stiiliga sobivad kokku rohkem pilvelõhkujate kujutised, šiki või Provence stiiliga aga foto kitsastest Euroopa tänavatest, mis on kaetud munakividega.

Veel on oluline pidada silmas ruumis oleva mööbli värvi. Las ergas kombineerub erksaga, pastelsed toonid jätke aga klassikalises stiilis toa jaoks.

Fototapeedi valimine

Kui planeerite kujundada mitte ühte, vaid rohkem seinu, valige panoraampilt. Sellisel viisil on pilt lõpetatud, interjöör aga ei ole ülekoormatud ühesuguste või kokkusobimatute fotodega.

Samuti pöörake valikul tähelepanu pildile endale. Eelistage suuremaid vorme ja kujutisi. Samas pidage silmas, et objekt, mida on suurendatud tuhat korda, ei ole alati kõige sobilikum. Näiteks lepatriinu üle terve seina võib olla teinekord väga häiriv.

Keskpunktidest ja kujutistest

Tänu fototapeedile saab ruumi jagada erinevateks aladeks. Näiteks köögis saab piiritleda toidu valmistamise ja söömise piirkonda.

Kindlasti tuleb ka silmas pidada, et fotol ei tohiks olla liialt mööbli kujutisi. Koos tõelise mööbliga koormavad need toa üle ja loovad ebamugavustunde.

Sisekujundajad soovitavad kasutada magamistoas tumedamaid fototapeete ning väljaprinte loodusest ja ehitistest pigem külalistetoas ja teistes eluruumides.

Oluline on meeles pidada, et fototapeediga seinale ei tohiks riputada pilte ning paigutada riiuleid ja teisi dekoorielemente.

Allikas: K-Rauta