See väga kiiresti valmiv ning maitsev salat on suviti meie peres alaliseks ampsuks.

  • rukolalehti
  • rohelisi oliive
  • tükeldatud tomatit
  • fetajuustu tükke
  • oliiviõli
  • pipart
  • soola (soovi korral)

Võtke meeldivas vahekorras kõiki aineid, segage kokku ja hea salat ongi kiiresti valmis!

Kukeseenekaste kookospiimaga

Veidi idamaisema hõnguga kukeseenekaste värskete kartulite kõrvale maitseb imehea.

  • oliiviõli
  • 3 purustatud küüslauguküünt
  • 0,5 pöidlasuurust tükki ingverit
  • 1 punane sibul
  • 200 g kukeseeni
  • 125 ml kookospiima
  • soola
  • pipart
Kuumutage õli pannil, lisage riivitud ingver ning hakitud küüslauk ja praadige veidi. Siis pange juurde hakitud sibul ja praadige, kuni seegi pehmeks muutub.
Kukeseenekaste.

Seejärel lisage seened ja praadige mõned minutid veel. Nüüd on kookospiima aeg – laske podiseda seni, kuni vedeliku kogus väheneb poole võrra. Serveerige värskete kartulitega.

Kardemonikook Rootsi moodi

On uuritud, et rootslased tarbivad kardemoni 60 korda rohkem kui näiteks USAs. Seega, kellele kardemon meele järele on, kasutage julgesti!

Ette valmis jahvatatuna kaotab see vürts palju. Ostke parem rohelisi kardemonikupraid ja jahvatage need ise peeneks.

  • 100 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • vähemalt 1 sl värskelt jahvatatud kardemoni
  • 5 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 dl piima
  • pärlsuhkrut kaunistuseks
Pange ahi 175 kraadi juurde sooja, määrige 2-liitrine vorm võiga. Kloppige või, suhkur ja muna kokku, kui vaht muutub õhuliseks, lisage kardemon. Segage omavahel jahu küpsetuspulbriga ning lisage see segu vaheldumisi piimaga muna-võisegule.
Kardemonikook.

Segage hästi läbi, valage taigen vormi, raputage üle pärlsuhkruga ning küpsetage 45–60 minutit ahju keskosas. Enne serveerimist laske umbes veerand tundi jahtuda.