Kuidas teha kuulsaid, paari tunniga valmivaid kilekotikurke?

 (20)
Kuidas teha kuulsaid, paari tunniga valmivaid kilekotikurke?
Shutterstock

Kõigil, kellel kurgitaimed aias kasvavad, on praeguseks saaki rohkem kui jõuaks niisama ära süüa. Mõnus vaheldus on teha paari tunniga valmivad krõmpsuvad kilekotikurgid.

Kurkide valmistamiseks läheb vaja tavapärseid värskete soolakurkide retsepti kuuluvaid koostisosi:

500g väikseid kurke
0,5 sl meresoola
tillivarsi ja õisikuid (võib ka kuivatatud tilli kasutada)
mõned mustsõstralehed (soovi korral)
paar küünt küüslauku
soovi korral sinepiseemneid, tšillit või mädarõigast maitse järgi

Peske kurgid, lehed, küüslaugud ja till korralikult puhtaks. Lõigake kurkidel otsad ära ja pange paariks tunniks kuni üleöö puhtasse vette seisma.

Tükeldage kõik maitseained ja pange koos soolaga tugevasse puhtasse kilekotti. Lisage kurgid. Soovi korral võib neid ka väiksemaks lõigata. Siduge kott pealt tugevasti kinni ja raputage korralikult läbi. Pange külmkappi paariks tunniks seisma, head teeb, kui neid veel paar korda raputada.

Nautige! Maitseb hästi ka veel järgmisel hommikul!