• 1 kg kana, kukke või kanakoibi
  • 2 sl õli

Hautamiseks

  • 200 ml punast veini
  • 400 ml kanapuljongit
  • 2 loorberilehte
  • 10–15 šalottsibulat (väikest sibulat)
  • 1–2 küüslauguküünt
  • 65 g võid
  • 100 g suitsupeekonit
  • 100 g väikesi šampinjone (või muid metsaseeni)
  • 1 sl tomatipastat
  • 5–6 oksa aed-liivateed
  • Või-jahu segu
  • 2 sl pehmet võid
  • 2 sl jahu

Serveerimiseks

  • 1 sl hakitud peterselli
    1 pikk sai

Tükeldage ja pruunistage peekon. Tõstke pruunistatud peekon kõrvale.

Koorige ja tükeldage küüslauk. Broiler tükeldage neljaks või kaheksaks tükiks, koibadelt eemaldage nahk. Peske kanatükid ja kuivatage köögipaberiga, maitsestage soola ja pipraga.

Pruunistage kanatükid haudepoti põhjas peekonist välja sulanud rasvas. (Kui rasva pole piisavalt, lisage õli.) Lisage tükeldatud küüslauk, pruunistage kergelt. Kuumutage tomatipasta läbi.

Kanale valage juurde vein. Lisage nii palju puljongit, et linnu tükid oleksid kaetud. Segage juurde sibulad, aed-liivatee ja loorberileht. Linnuliha hautage kaane all madalal kuumusel vaikselt podisedes pehmeks.

Tõstke kanatükid välja, kaste kurnake läbi sõela ja valage potti tagasi, ülejäänu jätke sõelale.

Kuumutage kaste kaaneta potis kõrgel kuumusel vulinal keema ja keetke kaste kokku nii, et lõpuks jääb seda järele ca 6–7 dl. Paksendamiseks lisage kastmele või-jahu segu või külma veega segatud jahu.

Või-jahu segu (beurre manié) jaoks segage väikeses kausis omavahel pehme või ja jahu. Vormige see pallikeseks, lisage kastmele ja sulatage kuumas kastmes pidevalt vispliga segades. Keetke, kuni kaste pakseneb.

Lisage kastmele kanatükid ja kõik, mis sõelal oli. Lisage kergelt läbi praetud seened või konservseened ja hautage need pehmeks. Kuumutage roog läbi.