Kõige paremini maitsevad mõistagi otse peenralt nopitud maasikad. Lausa luksus on aga heinamaa servas metsmaasikaid kõrre otsa lükkida ja piknikutekil külitades neid magustoidu asemel aeglaselt nautida. Õige suvepidu ei saa aga loomulikult läbi maasikatoitudeta.

Maasikad besee ja vahukoorega

See suvine hõrgutis on mugandus kuulsast Pavlova tordist. Aiapeol süüakse seda alati nõrkemiseni, ja kui kedagi hetkel võõrustada pole, säilib liigne beseekogus kaanega suletavas karbis ka järgmiste nõrkushetkedeni.

* 6 munavalget
* 500 g maasikaid
* 350 g tuhksuhkrut
* 5 dl vahukoort
* 1 tl vanillsuhkrut
* pisut soola

Vahustage suures kausis munavalged mõne tera soolaga, lisage 250 g tuhksuhkrut ja vahustage, kuni besee saab elastse tekstuuri. Siis lisage järelejäänud 100 g tuhksuhkrut. Tõstke beseesaarekesed lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pange paariks tunniks 110 kraadini eelkuumutatud ahju küpsema. Kui beseed on piisavalt kuivad ja kerged, võtke need ahjust ja tõstke jahtuma. Lõigake maasikad viiludeks, sättige klaaskaussi ja riputage üle vanillsuhkruga. Vispeldage vahukoor pehmeks vahuks. Segage õrnalt maasikad, vahukoor ja besee ning serveerige kohe.

Maasikasmuuti

* 500 g värskeid maasikaid
* 1 banaan
* 1 pall vanillijäätist
* 1 tl mett
* 12 cl jõhvikamahla

Segage kannmikseris kõik komponendid kreemjaks massiks, lisage jääkuubikud ja serveerige suures klaasis. Kaunistuseks lisage maasikaviile.