18.02.2016, 16:00
RETSEPT: Kerge ja krõbe beseerull
Beseerulli on tõeliselt lihtne valmistada ja see maitseb alati oivaliselt.
FOTO:
Isegi need, kes tortidest ja kookidest üldjuhul külma kõhuga mööda vaatavad, on tunnistanud, et sellest hõrgust maiusest on raske loobuda.
Beseerull võlub oma õhulisusega, sest selle maitses on nii magusat kui haput mekki. Ja küpsetajat paelub kindlasti ka sellega, et sinna pole tarvis eriti keerulisi koostisosi ning seda on imelihtne valmistada.
Besee
- 5 munavalget
- 200 g suhkrut
- 1 sl valge veini äädikat
- 1 sl maisitärklist
- peotäis mandlilaaste
Kreem
- 200 ml vahukoort
- 200 g kohupiima
- 2 tl suhkrut
- vaarikaid
Rulli võib juba eelmisel päeval valmis küpsetada. Kui aga selgub, et ootamatud külalised saabuvad juba õhtul, jõuab rulli ka siis valmis meisterdada. Selle puhul pole tarvis pabistada, et maitsete imendumiseks piisavalt aega ei jää.
Soovi korral võib munavalgevahule lisada 2–3 lusikatäit kakaod. Kui veiniäädikat ja maisitärklist käepärast pole, saab ka ilma, kuid rull tuleb siis pisut vähem õhuline ning krõbe.