RETSEPT | Peedist saab imemaitsva mahlase šokolaadikoogi
100g võid
250 g tumedat šokolaadi
250 g riivitud peeti
4 muna, valged ja kollased eraldatud
150 g suhkrut
0,5 tl soola
120 g nisutäisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
peale niristamiseks 100 g šokolaadi
serveerimiseks vahukoort
Sulatage kõigepealt või ja siis sulatage sulavõis hakitud šokolaad. Vahustage munavalged suhkru ja soolaga tugevaks vahuks. Segage munakollased riivitud peediga, lisage veidi jahtunud sulašokolaad, segage läbi.
Segage peedi-šokolaadisegusse jahu ja küpsetuspulber ning 1/3 munavalgevahtu. Seejärel segage õrnalt sisse ülejäänud munavalgevaht. Valage tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi (24 cm), küpsetage 180kraadises ahjus 40–45 minutit. Proovige küpsust puutikuga.
Niristage jahtunud koogile sulašokolaadi (sulatage veevannil). Serveerige suhkruga vahustatud vahukoorega.