RETSEPT | Šokohooliku unistus - brownie


RETSEPT | Šokohooliku unistus - brownie
BrownieShutterstock

Korralikult šokolaadine brownie on iga šokohooliku unistus. See tummine kook on pealt krõbe, aga seest niiske. Igati sobilik maius ka naistepäevalaual.

Valmistamise poolest on tegu suhteliselt kiire küpsetisega. Siinkohal jälgige kindlasti küpsetamisaega, sest liiga pikk küpsetamine võib brownie seest kuivaks muuta.

Šokolaadiruudud lähevad seistes ainult paremaks, need on head nii toasoojalt kui ka külmkapikülmalt − olenevalt eelistustest. Säilitada külmikus.

NIPP: Soovitan brownie tükkideks lõigata täiesti jahtunult, siis on seda märksa lihtsam teha.

Vaja läheb:

• 170 g võid
• 450 g tumedat šokolaadi
• 5 suurt muna
• 350 g heledat Demerara suhkrut
• 0,5 tl soola
• 1 tl vanillsuhkrut
• 125 g jahu

Sulatage väikeses potis või, eemaldage siis kuumuselt ja sulatage või sees šokolaad. Kui šokolaad ei ole täiesti sulanud, soojendage segu madalal kuumusel.

Segage suuremas kausis omavahel munad, suhkur, sool ja vanillsuhkur. Vahustage üsna tugevaks vahuks. Valage šokolaadisegu munavahu hulka ja segage läbi. Sõeluge sisse jahu, segage õrnalt läbi. Valage küpsetuspaberiga kaetud vormi (umbes 23 x 30 cm) ja küpsetage 170kraadises ahjus 25−30 minutit (puutikuga küpsuse testimine siin ei toimi).