23.03.2016, 19:00
RETSEPT: Teraviljavaba hommikupuder banaanide ja õuntega
Gluteeni- ja laktoosivaba
Mis võiks olla soe, tervislik ja toitev hommikupuder, kui jätta välja teraviljad? See lihtne, toitev ja kiirelt valmiv puder täidab köögi oivalise kaneeli- ja õunalõhnaga.
FOTO:
Valmistamiseks kulub umbes 14 minutit, millest 4 minutit läheb ettevalmistuseks ja 10 minutit keetmiseks.
- 1 banaan
- 1 suurem õun
- väike peotäis rosinaid
- 1 tl taluvõid või oliiviõli
- ¼ klaasi vett
- noaotsaga soola
- ⅓ tl kaneeli
- serveerimiseks värskeid marju, pähkleid vms
Peske ja leotage rosinaid paar minutit kuumas vees. Potipõhja kallake ¼ tassi vett, lisage viilutatud banaan ja õun, lisage rosinad, või, kaneel ning sool. Segage läbi ja laske 10 minutit podiseda.
Segage uuesti läbi, serveerige soojalt koos marjade ja pähklitega.
Banaani-õunaputru saab edukalt teha ka mikrolaineahjus.