5 portsjonit

5 kanafileed
1 suur porgand
2 küüslauguküünt
4 musta oliivi
soola ja sidrunipipart
vett või kanapuljongit hautamiseks

Ajage porgand, küüslauk ja oliivid läbi hakkmasina ning maitsestada soola- pipraga. Asetage täidis maitsestatud fileedele ja keerake rulli. Seejärel pruunistage rullid pannil ning asetage haudepotti. Lisage vett või kanapuljongit ja hautage 25 minutit. Lisandiks pakkuge kartulipüreed, rohkesti salatit ja meelepärast kastet, näiteks kukeseenekastet sinihallitusjuustuga.

Täidetud sealiharullid

kaelakarbonaadi lõike vastavalt sööjate arvule

Täidis
porgand
paprika
porru
mustad ploomid
soola ja pipart
vett või puljongit hautamiseks

Lõigake kaelakarbonaadist viilud, vasardage ning maitsestage soola ja pipraga. Valmistage täidis lihalõikude suurust arvestades. Selleks lõigake porgand, paprika ja porru ribadeks ning praadige pannil läbi. Jaotage täidis lihalõikudele, keerake need rulli ja kinnitage tikuga. Pruunistage rullid pannil, asetage siis haudepotti ning hautage 1,5–2 tundi. Juurde sobivad ahjukartulid, sinepikaste ja toorsalat.

Kanakaste sinihallitusjuustuga

2 kanafileed
3 küüslauguküünt
500 g virsikukompotti
4 dl vahukoort
200 g sinihallitusjuustu
paprikapulbrit, soola ja musta pipart

Hakkige kanafilee ja küüslauk, maitsestage paprikapulbri, soola ja musta pipraga. Siis praadige võis ning keetke mõnda aega virsikukompoti vedelikus. Lisage vahukoor, tükeldatud virsikud ja sinihallitusjuust, laske pisut podiseda. Et maitsed hästi seguneksid, andke kastmel enne pastale valamist seista.