200 g puhastatud kõrvitsat

2 keskmist hapukamat õuna

½ sidruni mahl

2–3 sl purustatud Kreeka pähkleid

½ tl soola

Riivige kooritud õunad ja kõrvits jämeda riiviga. Maitsestage soola, sidrunimahlaga. Lisage väiksemaks tükeldatud või purustatud pähklid. Hoidke enne serveerimist 10–15 minutit külmikus. Toorsalat sobib hästi liha- ja kalatoitudega, kuid on meeldiv ka iseseisva einena. Kellele meeldib magusam salativariant, see lisagu natuke mett või agaavisiirupit.

Kõrvitsa-hapukapsasalat

100 g riivitud kõrvitsat

100 g kiirhapendatud kapsast

1 sl õli

1 tl jahvatatud köömneid

soola

suhkrut või mett

Segage jämedalt riivitud kõrvits hapendusvedelikust kuivaks pigistatud kapsanarmastega. Maitsestage õli, köömnete, soola ja suhkruga. Segage kõik hoolikalt läbi ja hoidke vähemalt 15 minutit külmikus. See salat on maitsev lisand liha juurde.