Need on lihavabad mahlased võileivad, mis võluvad oma rohelise värviga.
Saia eelistades võite kasutada nii baguette-tüüpi kui ka täiesti tavalise vormisaia viilusid. Viimased on isegi paremad, kuna võileib tuleb juba sisu poolest üsna paks ning saiakoorik võib söömist veidi keerulisemaks muuta.

Vaja läheb (ühe võileiva jaoks):

2 saiaviilu
pool avokaadot
paar viilu mozzarella’t
paar viilu rohelist värvi tomatit
õhukesi kurgiviile
mõned marineeritud sibula rõngad
väike peotäis idusid
salatileht (nt Rooma salat)

Marineeritud sibulad:

2 sibulat, õhukeselt viilutatult
1 dl valge veini äädikat
2 tl suhkrut
1 tl meresoola
¼ tl musta terapipart

Segage kõik koostisosad ning laske vähemalt 10 minutit marineeruda.

Roheline majonees (jätkub 3 ̶ 4 võileiva jaoks):

Roheline majonees


basiilikulehti
murulauku
2 küüslauguküünt
2 ̶ 3 tl sidrunimahla
¼ tl soola
1 dl majoneesi

Segage kõik koostisosad ning püreestage. Ongi valmis!

Võileibade kokkupanemiseks võtke kaks saiaviilu, määrige mõlemale ürdimajoneesi. Laduge ühele saiale viilutatud avokaado, mozzarella, kurk, tomat, marineeritud sibul, idud ja lehtsalat. Katke teise saiaviiluga ning suruge kokku. Kui kasutate vormisaia viile, lõigake võileib diagonaalis pooleks.