• 200 g rabarberit
  • 100 g rohelist salatit või jääkapsast
  • 50 g rohelist sibulat
  • 50 g porrut

Õlikaste

  • 0,5 dl õli
  • 50 g suhkrut
  • soola, purustatud musta pipart
  • sojakastet

Segage kastmeained kokku. Seejärel koorige rabarber ja lõigake tükkideks. Salatist või jääkapsast lõigake ribad ja rohelisest sibulast rattad. Porrust lõigake poolrattad. Valage kaste salatile ja segage kergelt. Sobib hästi lisandiks kalatoitude juurde.

Aedoa-juustusalat

  • 600 g soolaga keedetud aedube
  • 300 g juustu
  • 300 g suitsusinki
  • 150 g sibulat
  • 50 g tomatikastet
  • 50 g majoneesi
  • 50 g hapukoort
  • 25 g sinepit
  • soola, suhkrut, musta pipart

Keetke tükeldatud oakaunad soolases vees pehmeks, jahutage. Hakkige sibul väiksemateks kuubikuteks, lõigake juust ja sink kangideks. Segage kokku kastmeained ning segage kaste salatisse. Laske umbes 1 tund külmas seista.

Maasika-kurgisalat

  • 400 g maasikaid
  • 800 g kurki
  • 40 g peterselli
  • 1 dl toiduõli
  • 1 apelsini värskelt pressitud mahl
  • suhkrut, soola,
  • purustatud musta pipart

Lõigake maasikad pikuti sektoriteks, tükeldage kurk kangideks ja peenestage petersell.

Segage kastmeained ja lisage salatile. Segage kergelt läbi ning lõpuks kaunistage mõne maasika ja petersellitupsuga.