Hapendatud rohelised tomatid

Rohelised tomatid pesta ja koor puutikuga läbi torkida. Tomatid laduda vaheldumisi maitserohelisega (till, estragon, piparrohi, mustasõstralehed) nõusse, kallata üle 3% soolalahusega ja asetada peale vajutis. Lasta hapneda toatemperatuuril 3–4 nädalat.

Rohelised vürtsitomatid

Rohelised tomatid pesta ja koor puutikuga läbi torkida. Tomatid laduda vaheldumisi maitseainetega (till, estragon, mädarõigas, sinepiseemned) purkidesse ning kallata üle suhkru ja soolaga maitsestatud 2–3% äädikalahusega. Pastöriseerida 30 minutit 80° juures.

Keedis rohelistest tomatitest

500 g rohelisi tomateid, 200 g õunu, sidruni- või apelsinikoort, 500 g suhkrut.

Poolest kogusest suhkrust valmistada siirup, lisada tükeldatud tomatid ja õunad. Keeta läbi, eemaldada vaht ja lisada ülejäänud suhkur ning riivitud sidruni- või apelsinikoort. Keeta väikesel tulel, kuni keedis muutub ühtlaseks massiks.

Tomatikeedise plaadikook biskviittainaga

Küpsetada muretainast plaadikook, katta see keedisega, kallata peale biskviittainas ning küpsetada uuesti, kuni biskviit on küps. Jahtunud koogile riputada tuhksuhkrut.

Allikas: Lilian Issako "Köögiviljad ja köögiviljatoidud"