Kiirelt valmiv lehttainapirukas sobib kergeks õhtusöögks või näiteks piknikule kaasa võtmiseks.

u 250 g lehttainast
100 g riivitud mozzarella’t
150 g suitsusinki õhukeste viiludena
4–6 sparglivart
6 vutimuna
oliiviõli
soola-pipart

Kui kasutate külmutatud lehttainast, võtke see varakult sügavkülmast välja tavakülmkappi sulama. Eelkuumutage ahi 220 kraadini. Rullige tainas lahti ning lõigake enda piruka jaoks sobiva suurusega ristkülik – mina lõikasin umbes 20 × 30 cm suuruse tüki.

Kui kasutate tainast, mis on juba pakis valmis tükkidena, on suurus teie eest kindlaks määratud.
Võite tainast natuke õhemaks rullida. Lõigake terava noaga tainaservast umbes 1,5 cm kauguselt taina sisse sälk – see peaks moodustama raami, millest pärast küpsemist kujuneb piruka serv. Olge ettevaatlik, et mitte tainast päris põhjani läbi lõigata. Pange ahju ja küpsetage 10 minutit, kuni pirukapõhi on korralikult kerkinud ning kenasti kuldne.

Murdke sparglivarte alumine puine osa ära. Olenevalt varte jämedusest võib olla vaja neid enne kiirelt keeta. Peenemaid spargleid pole keeta vaja. Kurnatud sparglile lisage sorts õli ja maitsestage.

Võtke pirukapõhi ahjust välja, suruge keskmine osa õrnalt alla, raputage peale riivjuust, seejärel katke pirukapõhi singiviiludega, asetage peale sparglivarred ning lööge piruka peale lahti vutimunad. Küpsetage veel 8–10 minutit, kuni munad on hüübinud, aga ikka veel vedelad. Võtke ahjust ja maitsestage enne söömist.

Kuskussisalat värske rohelisega
Kuskussisalat värske rohelisega

Kuskuss valmib hästi kiiresti. Valmistamise nipp seisneb puljongis – just tänu sellele saab maitseka kuskussi.

Vaja läheb:

1 dl kuskussi
1,5 dl kanapuljongit
3–4 sparglivart
peotäis rohelisi hernekaunu
2–3 redist
peotäis idusid
marineeritud sibulat
oliiviõli
soola-pipart

Valmistage kõigepealt kuskuss. Valage see kaussi ning kallake peale keev puljong. Katke kauss kaanega ning laske kuskussil umbes 10 minutit paisuda. Segage siis kahvliga õhuliseks. Samal ajal valmistage spargel.

Keetke sparglivarsi 3–5 minutit, viimasel minutil lisage ka pooleks lõigatud hernekaunad. Kurnake ning segage läbi tilga õliga, maitsestage. Lisage kuskuss, rediseviilud ning marineeritud sibularattad. Vajadusel maitsestage veel.

Mangolassi
Mangolassi

Indiast pärit mangolassi on põhimõtteliselt mango-piimakokteil.Väga maitsev!

225 g mango­püreed
225 g maitsesta­mata jogurtit
150 g piima
3 tl suhkrut
0,5 tl kardemoni

Pange kõik koostisosad kannmikserisse ja segage ühtlaseks. Valage klaasidesse ja serveerige kõrrega. Üle jäänud jooki võib säilitada külmikus.