• 375 g spagette
  • 30 ml Risso+ rapsiõli
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 viilutatud rohelist paprikat
  • 8 keskmist hakitud talisibulat
  • 90 g murendatud kitsejuustu
  • jahvatatud musta pipart, soola

Keetke pasta soolaga maitsestatud vees, nõrutage ja hoidke soojas. Pruunistage küüslauku ja paprikat õlis keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades paar minutit. Lisage talisibulad ja must pipar ning hautage veel minuti jagu. Lisage pasta ja murendatud kitsejuust, segage ja serveerige kohe.

Teriyaki-kana

  • 15 ml Risso+ rapsiõli
  • 60 ml soja
  • 60 ml Worchesteri kastet
  • 30 ml punase veini äädikat
  • 185 ml kuiva šerrit või portveini
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 4 õhukesteks ribadeks lõigatud kanafileed
  • 1 punane ja roheline paprika
  • 1 viilutatud talisibul garneeringuks

Segage soja, Worchesteri kaste, äädikas, alkohol, suhkur ja küüslauk. Kuumutage rapsiõli pannil, lisage kana ning paprikaviilud. Pruunistage segades 4–5 minutit või kuni kana on valmis. Lisage kaste ja kuumutage, kuni see väheneb ja veidi pakseneb. Serveerige riisi või nuudlitega. Kaunistage roog viilutatud talisibulatega.