750 ml pudel Proseccot
3/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart

Sorbetiks:

5 tassi värskeid vaarikaid
0,5 tassi suhkrut
1 tass vett
1 tl vanilliekstrakti
1 ̶ 2 sl sidrunimahla

Kõigepealt valmistage sorbett, selleks kulub pool tundi. Blenderdage omavahel kreemjaks vesi ja vaarikad ning suruge mass läbi sõela, et seemned eemaldada.
Lisage suhkur, vanilliekstrakt ja sidrunimahl ning segage, kuni suhkur lahustub.
Külmutage sügavkülmas, aeg ajalt segades.
Seejärel purustage peale pipar, segage läbi ning pange veel kolmeks tunniks sügavkülma. Serveerimisel pange pokaali sorbetti ja valage üle Proseccoga.

Viigimarjad mee ja šampanjaga

10 keskmise suurusega kuivatatud viigimarja
1 tass sooja vett
1,5 tassi šampanjat
1 sl mett
2 tl suhkrut
3 pikka viilu sidrunikoort
3 loorberilehte
0,5 tl kergelt röstitud apteegitilli seemneid

Pange pannile viigimarjad ja vesi ning laske seista 1 tund. Lisage šampanja, mesi, suhkur, sidrunikoore viilud, loorberilehed ning kuumutage keemiseni. Alandage kuumust ning laske vaikselt podiseda 20 minutit, kuni viigimarjad on pehmed.

Tõstke viigimarjad vahukulbiga kaussi. Allesjäänud vedelikku keetke 6 ̶ 8 minutit, kuni see muutub siirupiseks. Eemaldage loorberilehed ja sidrunikoore viilud ning valage siirup viigimarjadele. Raputage peale fenkoliseemneid ja serveerige soojalt.

Punased sametsüdamed

Punased sametsüdamed

Punase karamellikatte asemel võib kasutada ka valge šokolaadi ja punase toiduvärvi segu.

180 g pehmet võid
315 g peensuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 muna
375 g jahu
2 sl kakaopulbrit
250 ml keefirit
1 sl valge veini äädikat
1 tl soodat
punast toiduvärvi
100 g toorjuustu
80 g tuhksuhkrut
300 g punaseid karamellkomme
veidi sulatatud šokolaadi

Soojendage ahi 180 kraadini. Katke 22 cm suurune küpsetusplaat paberiga.
Vahustage mikseriga või, suhkur ja vanilliekstrakt kohevaks heledaks vahuks. Lisage ühekaupa munad, seejärel jahu, kakaopulber, lisage vähehaaval keefir (pidevalt edasi vahustades). Kõige lõpuks pange juurde äädikas, sooda, toiduvärv ja segage kokku. Valage saadud tainas pannile ja küpsetage ahjus, kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Jahutage täielikult maha.

Purustage kook tükkideks ja tükeldage köögikombainis kuni puruse konsistentsi saamiseni. Pange puru kaussi.

Edasi vahustage toorjuust koos tuhksuhkruga. Vormige koogipurust 2 cm paksune plaat ning lõigake sellest 4,5 cm suuruse südamekujulise koogivormiga koogikesed. Pange üheks tunniks külmikusse, kuni need tahenevad.

Pange punased karamellkommid kaussi kuuma veega täidetud poti kohale ja sulatage. Lisage veidi õli, kui tundub liialt paks.

Kastke pulga ots sulatatud šokolaadi ning pistke see südamekeste sisse. Seejärel katke südamed kommisulaga ning laske külmikus taheneda vähemalt 15 minutit.