Kui saiakesed poest kätte sain, koti avasin ja hambad saia lõin, siis ei saa just öelda, et mind oleks vallanud eriline rõõm. Nagu ikka – keegi oli kas kaneeli ära võtnud või selle hoopiski panemata jätnud. Kuigi “parim enne” oli saiakestel veel mitme päeva kaugusel, polnud värskust neis vist isegi ahjust tulles.

Toidu kallal vigiseda pole ilus. Aga kui keelel on ikkagi kaneelisaiakeste mekk, siis polegi muud, kui ise saia tegema! Sel korral ei hakanud väikeste saiakestega mässama, vaid läksin kergemat teed ning küpsetasin saia valmis hoopiski keeksivormis.

Kui soovite saia kingituseks küpsetada, võtke ühekordne papist vorm ning asetage viilud selle sisse.
Rullige tainas lahti ning lõigake sellest nii laiad ribad, et mahuksid keeksivormi. Määrige viiludele võid, puistake suhkrut ja kaneeli.
Lõigake ribadest nelinurksed tükid ning asetage üksteise peale. Pole lugu, kui kõik tükid ei tule ühe- suurused.

Asetage tükid vormi ning küpsetage.

Sellisest saiast on mõnus rebida õhukesi viile, kus vahel ohtralt kaneeli, suhkrut ja võid.