Toidublogija Kristian Neemela soovitab imelihtsa jäätiseretsepti, mis pakub hõrku jahutust ja maitseelamust. Selles retseptis on suur roll just jogurtijoogil, mis annab tulemuseks kevadiselt kerge jäise maiuse.

Koostisosad:

  • 500 ml vahukoort 35%
  • 5 sl kondenspiima
  • 275 gr Alma kirsi-vanilli Kreeka jogurtijooki

Valmistamine:

Vahusta vahukoor suures kausis pehmeks vahuks ning sega sisse kondenspiim. Sega juurde ka kirsi-vanilli jogurtijook. Vala saadud segu kaanega suletavasse anumasse ning aseta see sügavkülma. Saadud segu tuleks läbi segada iga tunni aja tagant, et vältida jääkristallide teket. Kevadine maius on valmis 7-8 tunni pärast.

Täiusliku jäätiseelamuse saavutamiseks on oluline ka oskuslik serveerimine. Seetõttu võta valminud jäätis enne maiustama asumist umbes kümneks minutiks toatemperatuulile pehmenema.